Spikvoorde II / René van Zuuk Architekten

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/16417/spikvoorde-ii-rene-van-zuuk-architekten Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/16417/spikvoorde-ii-rene-van-zuuk-architekten Clipboard Spikvoorde II / René van Zuuk Architekten Year:  Mixed Use Architecture 2005 “COPY” ArchDaily Projects CopyMixed Use Architecture, Housing, Educational Architecture•Deventer, The Netherlandscenter_img Architects: René van Zuuk Architekten Area Area of this architecture project Area:  2150 m² Year Completion year of this architecture project The Netherlands Spikvoorde II / René van Zuuk ArchitektenSave this projectSaveSpikvoorde II / René van Zuuk Architekten Save this picture!+ 27 Share “COPY” CopyAbout this officeRené van Zuuk ArchitektenOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsMixed Use ArchitectureResidential ArchitectureHousingEducational ArchitectureDeventerHousingEducationalThe NetherlandsPublished on March 26, 2009Cite: “Spikvoorde II / René van Zuuk Architekten” 26 Mar 2009. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in Ned Ludd Public HouseShower ColumnshansgroheOverhead ShowersWindowsKalwall®Kalwall® in Featherstone High SchoolLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxSealantsEffisusBi-adhesive Tape – 2BondDSConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsPlantersJakobGreen Walls – GreenKitUrban ApplicationsPunto DesignPunto Benches and Litter Bins in Public Space ImprovementsPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WArmchairs / Couches / Futons / PoufsFreifrauArmchair High – MarlaAcousticBASWA acousticThermal-Acoustic System – BASWA CoreMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Spikvoorde II / René van Zuuk Architekten是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Text description provided by the architects. Spikvoorde is a part of “De Vijfhoek” (The Pentagon), a new neighborhood in the city of Deventer in The Netherlands.The project is situated in a very prominent location in this area, just across a T-junction which offers a view to all directions. This distinct location calls for a vertical beacon that acts as a reference point within the neighborhood. Therefore the building has been split in segments that accentuate this vertical effect, which becomes even stronger when reflected in the water when seen from the entrance way The segments itself are horizontally split to create balance in the facade. Save this picture!The first segment is aligned with the entrance road. This volume get repeated two times by rotation. The complete configuration curves along with the road that runs next to the water, creating a complex system to the eye but that is highly repetitive in building structure (floor and facade parts). Save this picture!The north side is different; here the partly underground building follows the adjoining road. On this side the entrance to primary school, which will occupy the first three floors, has been placed. Next to their entrance a raised playground tops an extension that hides the schools offices.Save this picture!Project gallerySee allShow lessGirasole, by konykArticlesDenmark’s Highest Architectural Honour awarded to Kim Herforth NielsenArticlesProject locationAddress:Deventer, The NetherlandsLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *